2012. február 14., kedd

Fonalak...

Tudom, hogy kérdeztem már, de nem igazán kaptam rá kielégítő választ, habár tesztelni még eddig egyikünk sem tudott. Többféle hímzőfonal létezik kereskedelmi forgalomban, olcsóbb drágább árban. A muffinos mintámhoz szeretnék Vénus hímzőfonalat venni. A kérdés. 20 év múlva is ugyanabban a színben fog pompázni? A DMCnél csak a márkát fizetjük meg, vagy a fonal tartósságát is? Habár láttam már kész munkákat, ami elmúlt 100 éves is, mégsem tűnt fakónak, pedig akkor talán nem volt ilyen technológia:) Szóval ezeken szoktam a kicsi fejemben tépelődni. Nagyon érdekelne, hogy egy 80FT-os Puppets és egy 250FTos DMC közt mi a különbség. Csak a márka lenne? ( tudom ebben a két esetben tapintásbeli különbség is van) Hímeztem egy kispárnát Puppetsel, kimostam kb 5-ször, igencsak megfakult. Ebből levontam a következtetést miszerint a falon érné a nap, pár év alatt ugyanígy járna...vagy mégsem?

4 megjegyzés:

Barbaral írta...

Szia Heni!

Szerintem ha biztosra akarsz menni, akkor Anchort, de még inkább DMC-t válassz.
Nekem se a Venus, se a Puppets nem jött be, fakultak, eresztették a színűket, stb.
Bár az is igaz, hogy sokan használják ezeket a márkákat és semmi bajuk sincs vele, lehet én csak rossz szériákat fogtam ki.

Viszont - főleg nagyobb hímzésnél - érdemes tutibiztosra menni és a jobb minőségű hímzőt választani még ha drágább is. Mert valóban jó minőségűek és nem csupán a márkanév miatt drágábbak.

Én például csak DMC hímzőket vagyok hajlandó festeni, pedig azok hófehéren kerülnek a kezeim közé, tehát elvileg csak rajtam múlik a színek tartóssága. De ha jó minőségű az alapanyag, akkor nagyon sokáig gyönyörködhetünk a belőlük készült szépségekben.

Azok a 100 évesnél idősebb hímzések amikről írtál, ráadásul valószínűleg még növényi festékkel vannak színezve. Hiszen akkoriban még nem volt nagyon elterjedve a szintetikus festékek használata. És azokat is a ma drágának tartott, márkás gyártók állították elő.

Szóval igen, érdemes a drágábbat venni, kicsit többet áldozni rájuk, hiszen legrosszabb esetben is legalább egy emberöltőre készülnek ezek a szépségek:).

Szvercseg Henriett írta...

Köszönöm szépen. Igazából erre gondoltam én is, csak a DMC borzasztó drága, bíztam benne, hogy kiváltható valamivel....

Barbaral írta...

Bakternő Katánál a bolti árnál jóval olcsóbban meg tudod venni a DMC hímzőket, a blogján megtalálod az e-mail címét: http://bakterno-kuckoja.blogspot.com/.

Sok sikert a hímzéshez!:)

Szvercseg Henriett írta...

Köszönöm:)